Fostul deputat Cristian Rizea, la un pas de extrădare. Are de executat 4 ani și 8 luni de închisoare

Fostul deputat Cristian Rizea, la un pas de extrădare. Are de executat 4 ani și 8 luni de închisoare

Fostul deputat PSD Cristian Rizea este pe cale să rămână fără cetățenia moldoveană și să-și piardă dreptul de azil în Republica Moldova.

Curtea de Apel Chișinău a respins apelul formulat de fostul deputat Cristian Rizea împotriva deciziei primei instanțe care i-a retras cetățenia moldovenească. Fostul PSD-ist a fost învinuit că a obținut cetățenia moldovenească în mod ilegal.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Curții de Apel Chișinău, Octeabrina Popa, instanța a respins și apelul privind acordarea azilului în Republica Moldova, după cum relatează Radio Chișinău. Decizia Curții de Apel Chișinău nu este definitivă, iar dosarul va fi întors la instanța de fond. Judecătorii urmează să reexamineze cazul și să stabilească o decizie finală.

Fostul deputat PSD a rămas fără cetățenie în urmă cu un an, în noiembrie 2020. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon i-a retras cetățenia Republicii Moldova lui Cristian Rizea. Igor Dodon susținea că nu el i-ar fi acordat cetățenia moldovenească fostului deputat PSD și, pe cale de consecință i-o va retrage și-l va extrăda în România.

Cristian Rizea, condamnat la 4 ani în România

Fostul deputat PSD a fost condamnat penal în România pentru fapte de corupție. El a fost condamnat definitiv în anul 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. După ce a fost condamnat, fostul Cristian Rizea a fugit, din România, la Chișinău după ce a fost condamnat pentru corupție.

La Chișinău a fost trimis în judecată de Procuratura din Republica Moldova, pentru fals în declarații comis la obținerea cetățeniei acestei țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *