Polițist în haine de infractor. Un comisar de poliție lua bani de la cei pe care îi ancheta

Polițist în haine de infractor. Un comisar de poliție lua bani de la cei pe care îi ancheta

Comisarul șef Adrian Crăciunescu de la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița Năsăud a fost condamnat la închisoare cu executrare, pentru luare de mită.

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au susținut în decizia lor că Adrian Crăciunescu și-a exploatat la maxim victimele, oameni cu probleme penale sau victime ale unor infracțiuni. De multe ori aceste persoane nu aveau banii solicitați de comisarul șef pentru a putea interveni la procuror.

„În perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată. Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal. La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *