Fost lider PNL Iaşi, anchetat pentru că a cerut şpagă 500.000 de lei. Reactia lui Cozmanciuc

Fost lider PNL Iaşi, anchetat pentru că a cerut şpagă 500.000 de lei. Reactia lui Cozmanciuc

Deputatul Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi pretins 500.000 de lei pentru a interveni ca director la Apele Române să fie numită o anumită persoană. Mugurel Cozmanciuc şi-a început cariera politică la Iaşi, sub „aripa” lui Relu Fenechiu. De-a lungul timpului, el a ocupat mai multe funcţii în administraţia locală, fiind unul dintre liderii organizatiei din Podu Ros.

Procurorii DNA au anunţat, marţi, trimiterea în judecată a deputatului Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, pentru trafic de influenţă. Deputatul ar fi pretins 500.000 de lei pentru a interveni ca director la Apele Române să fie numită o anumită persoană.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Cozmanciuc Corneliu-Mugurel, la data faptei şi în prezent deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi Marcoci Vlad, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă”, a transmis, marţi, DNA.

Sursa citată a precizat că a mai fost trimisă în judecată o persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la cumpărare de influenţă.

”În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri”, au precizat procurorii. De precizat ca la inceputul lunii noiembrie – 2019 – la sefia ministerului Mediului a ajuns actualul lider al PNL, Costel Alexe, si el cu probleme in justitie.

Potrivit acestora, numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcţia de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.     

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai precizat procurorii DNA.

Cozmanciuc este deputat şi deţine funcţia de preşedinte al PNL Neamţ.

Reacția lui Mugurel Cozmanciuc la acuzațiile aduse, AICI

Sursa: Ziarul de Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *