DNA a descins la Primăria Deva. Secretarul general a fost reținut.

DNA a descins la Primăria Deva. Secretarul general a fost reținut.

Secretarul general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, și soțul ei, angajat în aceeași instituție, au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DNA Alba Iulia. Ei sunt acuzați de comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată și complicitate la trafic de influență, arată procurorii DNA.

„În perioada 2020 – 2021, inculpata Sârbu Laura, în calitatea menționată mai sus, beneficiind și de ajutorul soțului ei, Sârbu Hadrian, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva”, se arată într-un comunicat emis de DNA.

Mai exact, banii respectivi ar fi fost primiți și pretinși pentru traficarea influenței în scopul atribuirii către societatea unui om de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție, mai spun procurorii.

La data de 01 aprilie 2021, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *