Fostul primar din Brodina, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare

Fostul primar din Brodina, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare

Fostul primar al comunei Brodina, Vasile Viorel Melen, a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Suceava la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare în regim de detenție. Soluția este definitivă și nu mai poate fi contestată la altă instanță. Vasile Viorel Melen a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”, la care se adaugă un spor de 4 luni, astfel încât fostul primar din Brodina va sta la pușcărie pentru 3 ani și 4 luni. În prima fază a procesului, Tribunalul Suceava îl condamnase pe Melen, dar la o pedeapsă de 2 ani, dar cu suspendare sub supraveghere.

În același dosar, judecătorii au menținut achitarea inculpatei persoană juridică SC FORESTBROD SRL Brodina pentru săvârşirea infracţiunii de ”folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

Un alt amănunt extrem de important este acela că măsura sechestrului asigurător dispusă de procurorul DNA care a instrumentat cazul va fi menținută, atât în cazul lui Vasile Viorel Melen, cât și a persoanei juridice SC FORESTBROD SRL Brodina până la recuperarea sumei de 8,3 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *