Închisoare cu executare pentru fostul director al Romsilva. Valerian Solovăstru a ucis o fată pe trecerea de pietoni

Închisoare cu executare pentru fostul director al Romsilva. Valerian Solovăstru a ucis o fată pe trecerea de pietoni

Fostul director al Regiei Naţionale a Pădurilor „Romsilva” a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru uciderea unei copile de 12 ani pe trecerea de pietoni.

Magistraţii Judecătoriei Suceava l-au condamnat la doi ani de închisoare cu executare pe fostul director Romsilva, Valerian Solovăstru, pentru că a accidentat mortal o copilă de 12 ani, pe o trecere de pietoni de pe raza localităţii Ilişeşti. 

Decizia magistraţilor nu este definitivă. Potrivit stirisuceava.net, accidentul s-a produs marţi, 31 iulie 2018, la ora 9.55, la trecerea de pietoni de pe DN17, lângă şcoala din comuna Ilişeşti. 

Valerian Solovăstru se afla la volanul autoturismului de serviciu BMW X5 aparţinând Direcţiei Silvice Suceava şi circula cu viteză foarte mare dinspre Suceava. 

Maşina condusă de Solovăstru a lovit-o mortal pe Albertina Rusu, de 12 ani, din localitate, angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.

Victima era legitimată la Clubul Sportiv Municipal Suceava, Secţia Atletism. Ea era campioană naţională cu echipa la cros, la categoria juniori III.

Sursa: Adevărul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *