DNA a ajuns și la RAR Suceava. Ancheta confirmă că banii ajungeau cel puțin la un inginer

DNA a ajuns și la RAR Suceava. Ancheta confirmă că banii ajungeau cel puțin la un inginer

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, continuă seria de puneri sub acuzare a persoanelor implicate în dosarul de corupție de pe filiera înmatriculări și permise auto. Ultimii pe listă sunt un bărbat din Fălticeni și unul din Ipotești, care intermediau trecerea mașinilor pe la Registrul Auto Român (RAR) peste rând și cu defecțiuni tehnice. Se face referire explicită pentru prima dată și la un inginer de la RAR la care ajungeau banii, șpăgile pentru ca mașinile să treacă de inspecție. Inginerul de la RAR nu este încă pus sub acuzare, însă este vorba probabil doar de o chestiune de timp.    

Peste 2.000 de euro, din 13 intermedieri

Inculpatul C.E., din Fălticeni, a fost reținut în data de 9 martie pentru 13 infracțiuni de trafic de influență și două de instigare la dare de mită.  

La diferite intervale, în anii 2017, 2018 și pe 27 august 2020, acesta,în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi pretins și primit de la 13 posesori de autoturisme diverse sume de bani, în total 1.050 de euro și 5.850 de lei, în schimbul promisiunii că le va facilita omologarea și înmatricularea rapidă, fără programare, inclusiv în pofida unor neconformități tehnice constatate.

Procurorii DNA arată că acesta lăsa să se înțeleagăcă are influență pe lângă funcționari publici din cadrul Registrului Auto Român Suceava și al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, promisiuni ce au fost aduse la îndeplinire, indiciu că avea într-adevăr legătură și cu funcționari publici.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava falticeni, luare de mita,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *